Royal Haskoning DHV eindejaarsgeschenk medewerkers

Royal HaskoningDHV (RHKD) is een internationaal ingenieurs- en projectmanagement adviesbureau, met kantoren over de hele wereld in 23 landen.

Vraag

Bedenk een overkoepelde boodschap die 3-5 jaar gebruikt kan worden voor het eindejaarsgeschenk voor 6.000 medewerkers wereldwijd, die aansluit bij de tagline: Enhancing Society Together. Maak een totaalplan en geef concreet invulling met passende gifts waar medewerkers zich door beloond voelen.

Oplossing

RHKD schrijft op haar website: ‘We place sustainability at the core of everything we do’. De impact van die belofte raakt vanzelfsprekend ook de visie op de eindejaarsgeschenken en vraagt om scherpe keuzes. We stelden voor geen fysieke geschenken meer te produceren en te stoppen met geschenken over de hele wereld te sturen. Want dit is de tijd van doen. Niet alleen mooie woorden maar ook aanpakken. Het past heel goed bij de Hollandse heritage van RHKD.

Maar waarmee kunnen we de medewerkers de waardering geven die zij verdienen? Wij geloven dat een cadeau geven nóg mooier is dan een cadeau ontvangen. Waarmee voeden we de company pride? Als we aantoonbaar het verschil kunnen maken voor een mensenleven. Waarmee dragen we Enhancing society together uit? Als we echt impact kunnen maken en je daar onderdeel vanuit maakt. We willen de medewerkers bedanken door het mooiste cadeau te geven wat je maar kan geven: een mooiere toekomst. Daarom het thema:

We thank you by giving a gift to the world.

Dit thema hebben we vervolgens concreet handen en voeten gegeven door een samenwerking aan te gaan met Just Diggit en Treebytree. Zij zetten zich in om de wereld te laten afkoelen door regreening projecten in Afrika. Hoe werkte het?

Alle medewerkers hebben een mail ontvangen waarin ze bedankt werden voor hun bijdrage in het afgelopen jaar. Als bedankje konden zij een keuze maken uit een drietal gifts, die allemaal digitaal geleverd worden, zodat we niks hoeven te verzenden over de wereld. 1 van de keuzes was Just Diggitt. Nadat zij de keuze hadden doorgegeven ontvingen de mensen een voucher van just diggitt waarin ze precies konden zien waar een boom gepland gaat worden, welke boer deze boom gaat onderhouden. Nog 10 jaar lang kan iedere medewerker zien hoe zijn of haar boom groeit en ontwikkeld en hoeveel CO2 er inmiddels is gewonnen, hoeveel mensen er mee geholpen zijn etc.

Geïnteresseerd in resultaten?

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op.

Gerelateerde cases

BAM Nederland Mokken

Hago Zorg Raamfolie actie

Van Oord Marine Ingenuity