BAM Nederland Mokken

Misschien heb je ’t gemist, maar vanaf 1 januari 2024 verandert de wetgeving voor wegwerp plasticverpakkingen én dat heeft impact op elk bedrijf. In 2024 wordt hergebruik de norm en dat vindt BAM ook.

Het vraagstuk

Vanaf 1 juli 2023 mochten plastic wegwerpbekers- en bakjes al niet meer ‘gratis’ aan klanten meegegeven worden ‘voor onderweg’. Maar vanaf 2024 mag je ook geen plastic (bevattende) kartonnenbekers- of bakjes meer gebruiken op locatie voor consumptie. Dus wat nu? Een sector waar heel wat – wegwerp – bakkies worden gedaan is de bouw. Tijd voor duurzame verandering dus.

Het concept

Hergebruik moet dus de norm worden, daarom besloot BAM om elke werknemer een duurzame koffiemok te geven. We verzorgden de totale executie van het vraagstuk, van het ontwerp tot de distributie van de mokken.

We bouwden een actie site waarop medewerkers hun eigen mok konden bestellen met keuze uit een Husky of Circular mok. Om het transport zo beperkt én duurzaam mogelijk te houden organiseerden we een roadshow langs BAM-vestigingen. Medewerkers konden hun mok afhalen door op de locatie de bevestiging van hun bestelling te laten scannen.

 

 

De kracht van Hokra

Het compleet ontzorgen van de klant. Het proces van design tot distributie regelen.

Geïnteresseerd in resultaten?

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op.

Gerelateerde cases

Hago Zorg Raamfolie actie

Royal Haskoning DHV

Van Oord Marine Ingenuity